Appartement in de Marche Bed & Breakfast in de Marche Italië

Binnenland van Le Marche


Naast prachtige steden en stranden, is het binnenland van de Marche divers en adembenemend te noemen. Aan de kant van de Adriatische zee doet het landschap zich Toscaans aan. Heuvels met olijfbomen, graanvelden en zonnebloemen. Wanneer je een rondrit maakt kom je het ene naar het andere pittoreske dorpje tegen. Hoe verder je van de Adriatische zee verwijderd raakt, des te hoger het landschap wordt. De Appenijnen is het gebergte dat van noord tot zuid Italië loopt, en dus ook terug te vinden is in het binnenland van Le Marche.

Gola di FurloFurlo kloof in de Marche
De kloof van Furlo. Een adembenemend stukje natuur in de Marche. Een route door deze kloof is een absolute must voor een vakantie in Le Marche. Het is een smalle kloof die men bereikt als men vanaf Fano de weg volgt richting Cagli. Vanuit het niets is daar plotseling een kloof, genaamd de 'Gola di Furlo'. Impossante rotsmassieven volgen elkaar op, met een riviertje die de rotsmassieven van elkaar scheidt.

De route leidt u door natuurlijke tunnels, langs steile kliffen en kan goed in combinatie worden gedaan met een bezoek aan de historische stad Urbino dat in de buurt van deze kloof ligt. 


Tip: er zijn verschillende plekken waar gestopt kan worden voor een picknick of een mooie wandeling. Stap hier eens uit de auto en geniet van adembenemende natuur. 

Grotte di FrasassiGrotten van Frasassi in de Marche
Misschien wel de populairste toeristische attractie van Le Marche, de grotten van Frasassi. De ingang naar een van de grotten is door een boer ontdekt op 28 juni 1948. Meerdere ingangen zijn in de jaren '50 en '60 gevonden. 

De grotten in Le Marche bestaan uit verschillende kamers en gangen, totaal beslaat het grottencomplex een afstand van 13 kilometer. De grootste kamer is de kolossale 'Grotta del Vento'. Deze ruimte is zo groot dat de kathedraal van Milaan er gemakkelijk in past. 

Sinds enige jaren is er een wandelroute uitgezet over brede wandelpaden en en trappen die u door de verschillende gedeeltes van de grotten leiden. Er worden rondleidingen gegeven in het Italiaans, Frans, Engels of Duits. Inmiddels zijn de grotten sinds de openstelling door meer dan 10 miljoen mensen bezicht. 

Klik hier voor meer informatie over de grotten van Frasassi. 

Monti Sibillini (nationaal park)Monti Sibillini in de Marche
De Monti Sibillini is onderdeel van de Appenijnen. Het is een gebergte en tevens een nationaal park in het zuiden van Le Marche, grenzend aan de regio's Abruzzen en Umbrië. In dit gebergte vindt u diepe ravijnen, groene bergtoppen (tot boven 2000 mt) en verschillende bergdorpjes. Het gebied is zeer geschikt voor wandelaars.

Midden in het park ligt het 'Piano Grande', een hoogvlakte met een reuzachtige oppervlakte van 23 vierkante kilometer. Het eeuwenoude dorpje Castellucio di Norcia is vanwege de geïsoleerde ligging een bezienswaardigheid. Vanaf hier heeft men prachtig uitzicht over vrijwel de gehele hoogvlakte en de enorme dimensies ervan. Het voorjaar staat er om bekend dat de velden op deze vlakte volledig in bloei staan met klaprozen. 

Daarnaast biedt het gebied ook veel mogelijkheden voor de ski liefhebbers. Het gebied is sneeuwzeker en u vindt er vele faciliteiten op het gebied van wintersport. 

Klik hier voor meer informatie over de Monti Sibillini.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over het binnenland van Le Marche? Bekijk onze fotogalerij of bezoek een van de volgende websites:
Italië.nl (over Le Marche)
Vakantiemarche.eu
Startpagina (Le Marche)