Appartement in de Marche Bed & Breakfast in de Marche Italië

Even voorstellen, piacere!


Wij zijn Marjo en Fred Geurtsen, hopelijk uw gastheer en gastvrouw voor uw komende 
vakantie! Sinds 2008 wonen wij vast in Italië en ontvangen wij samen onze gasten bij Casa Onda.

In de achterliggende periode hebben we veel over de omgeving geleerd en veel mensen leren kennen. Vooral de winter is voor ons een ideale tijd gebleken om nieuwe stukjes van de omgeving te ontdekken en nieuwe vriendschappen te sluiten met Italianen in de omringende omgeving. Gelukkig zijn de Italianen in deze regio enorm gastvrij en worden we inmiddels regelmatig uitgenodigd om iets te komen eten of drinken. Dit is een van de belangrijkste sociale ontmoetingen in dit land van eten en drinken. We kunnen wel stellen dat we inmiddels behoorlijk zijn ingeburgerd en onderdeel zijn geworden van dit prachtige land.

In de zomermaanden doen we heel veel plezier wijnproeverijen of excursies naar leuke plekken in de omgeving. Zo doen we bij aankomst met al onze gasten een verkenningstour om alvast wat belangrijke plekken te laten zien. Wat is de beste weg naar de stad? Waar zitten de grote supermarkten? Ik (Fred) drink altijd een koffie bij de strandtent ‘La Tartana’ en reserveer dan vaak een tafel in het nabijgelegen restaurant ‘Verde Mare’  zodat de gasten de eerste avond voorzien zijn van een goede Italiaanse maaltijd. Van koken komt na zo’n (lange) reis vaak weinig van.

Gedurende de zomermaanden kookt Marjo regelmatig een Italiaanse maaltijd bestaande uit meerdere gangen. Het leuke hiervan is dat gasten elkaar leren kennen. Aan onze tafel zijn de afgelopen jaren tijdens dinertjes al heel wat vriendschappen ontstaan. Verder leven we in de zomermaanden van dag tot dag en doen we wat mogelijk is, afhankelijk van het weer. Soms lopen de temperaturen hoog op waarbij een duik in ons zwembad of in zee een aangename verfrissing brengt.

De wintermaanden (December tot en met Februari) in dit gedeelte van Italië zijn divers. Er zijn winters geweest waarbij het 21 graden was op 1e kerstdag. Echter hebben we de laatste jaren veel sneeuw gehad in de winter. Gelukkig hebben we een houtkachel waar we ons met een glas goede rode wijn uit de streek warm mee kunnen houden. Als er geen sneeuw ligt, dan bestaan onze dagen voornamelijk uit onderhoudsklusjes van onze Casa. De deuren en luiken moeten in de olie worden gezet, de tuin wordt grondig gesnoeid en het zwembad wordt op weg naar het seizoen weer zwem-klaar gemaakt.

Een plek als deze vinden we nooit meer. We zitten landelijk, de zee ligt op 10 minuten rijden evenals de stad. Als we zin hebben in een stevige bergwandeling, dan zijn we binnen een uur rijden in de Apennijnen. Kortom, deze plek heeft voor ons alles… Hier willen we oud worden en nog heel lang mensen een fantastische vakantie bezorgen!

La vita è bella!

Fred en Marjo Geurtsen