Appartement in de Marche Bed & Breakfast in de Marche Italië

Steden in Le Marche


Le Marche (de Marken) kent een groot aantal historische steden en plaatsjes. Le Marche is een van de meest veelzijdige regio's van Italië. De volgende steden zijn echte aanraders voor een culturele vakantiedag:

SenigalliaBed & Breakfast in Senigallia in de Marche
Casa Onda behoort tot de gemeente Senigallia. Het historisch centrum en de zee zijn binnen 10 tot 15 minuten rijden te bereiken. Senigallia kenmerkt zich door de vele restaurantjes en terrasjes die er te vinden zijn. Het is een gezellige stad, waar tevens veel winkels te vinden zijn. Iedere donderdag is het centrum volledig afgesloten aangezien er dan markt is. 
In de ochtend uren biedt het 'Piazza Roma' een uitgelezen plek om te genieten van een verse cappuccino. Rond het middaguur sluiten de winkels en is het tijd voor de lunch in een van de vele restaurantjes in de stad of aan de boulevard. De boulevard is op loopafstand vanaf het historisch centrum te bereiken. Hier kan men heerlijke pasta's en verse vis eten, waarbij een frisse witte wijn niet mag ontbreken.

De boulevard bestaat uit 3 delen. Het leukste gedeelte is het 'Lungomare Marconi'. Dit stukje boulevard biedt veel terassen en restaurantjes. Tevens zijn hier meerdere hotels gevestigd. In de zomermaanden is hier elke dag van 's ochtends tot 's avonds laat iets te doen. Eind augustus wordt elk jaar vanaf het strand een vuurwerkshow georganiseerd.  


Na de lunch ('pranzo') gaan de winkels weer open vaak tot in de late avonduren . Senigallia biedt vanaf ' s middag tot 's avonds veel mogelijkheden om plaats te nemen op een van de vele terrasjes of te winkelen. Een van de bekendste bouwwerken van de stad is het zogenaamde 'Rovere Fort' (kasteel) uit 1480. Senigallia heeft een eigen treinstation vanwaar je naar vele andere (bad)plaatsen kan reizen.

Klik hier voor meer informatie over de stad Senigallia (website). 

San Marino en San LeoSan Marino en de Marche
Het kleine San Marino is de oudste republiek van Europa, gelegen in het midden van Italië. San Marino ligt op de steile hellingen van de berg 'Monte Titano' die in de verre omtrek ís te zien. Hoewel San Marino dagelijks bezocht wordt door veel toeristen, is het absoluut de moeite waard deze bijzondere stad in de gelijknamige republiek een keer gezien te hebben. San Marino heeft zijn eigen munt, postzegels, voetbalelftal en leger. De grenzen liggen op het breedste punt maar 12 km uit elkaar. 

Vlakbij San Marino ligt het kleinere San Leo. Dit stadje is tevens gesitueerd op een rots. Het  is kleiner dan San Marino en trekt minder toeristen. Misschien dat het daardoor juist de moeite waard is om dit te combineren met een bezoek aan San Marino. 

UrbinoUrbino en de Marche
Urbino behoort volgens sommige reisgidsen in de categorie mooiste steden van Italië. De middeleeuwse stad ligt in de heuvels van Le Marche en is vandaag de dag een belangrijke universiteitsstad. Een ware hotspot is het 'Palazzo Ducale'. Dit paleis wordt door vele als het mooiste renaissance paleis van Italië beschouwd. Verdere bezienswaardigheden zijn de Duomo en het geboortehuis van de beroemde schilder 'Rafaël' (1483-1520). 

Jesi
Jesi ligt op een lange rotsachtige richel midden in de groene heuvels van Le Marche. In dit gebied wordt tevens de witte wijn 'Verdicchio' gemaakt. Een frisse witte wijn die al eeuwenlang het meest wordt gedronken in deze regio. Inmiddels is deze bekende witte wijn ook in de Nederlandse supermarkt verkrijgbaar. De historische binnenstad is de moeite waard om te bezichtigen. Zo zijn er verschillende musea en palazzo's zoals het 18e eeuwse 'Palazzo Pianetti'. 

LoretoLoreto en de Marche
Loreto is een ware toeristische trekpleister, gelegen ten zuiden van Ancona. De stad wordt jaarlijks bezocht door miljoenen pelgrims, aangezien volgens een legende in 1924 het geboortehuis van Maria door engelen hier heen werd verhuisd. De 'Santa Casa' (het heilige huis) en de bijbehorende basiliek zijn hierdoor ontstaan en worden jaarlijks door miljoenen pelgrims en toeristen bezocht. Hoewel Loreto inmiddels in een toeristische trekpleister is veranderd, is het een must om deze stad eens bezocht te hebben. De ligging is adembenemend, evenals de prachtige basiliek.

Corinaldo
Corinaldo ligt in het binnenland van Le Marche, op ongeveer 30 kilometer van de Adriatische zee. Corinaldo is een karakteristiek Italiaans middeleeuws stadje die door toeristen steeds vaker  gevonden wordt. Een van de redenen om dit geweldig gelegen stadje op een ochtend of middag eens te bezoeken. Kenmerkend voor Corinaldo is de oude waterput waar veel trouwfoto's worden gemaakt.  

GradaraGradara en de Marche
Dit is een geliefde bezienswaardigheid voor dagjesmensen. Gradara ligt in het noorden van Le Marche, hoog gelegen op een heuvel en volledig ommuurd. Vanuit grote afstand is het grote kasteel (genaamd 'Malatesta') al te zien. Het werd gerestaureerd in 1494 en verkreeg zijn huidige vorm in 1920. Tijdens de Renaissance werd het fort menig maal veroverd. De moeite van het bezoeken waard is het 'Palazzo del Comune' (gemeentehuis) waar men vele kunstwerken kan bekijken. In Gradara vindt u vele gezellige eetgelegenheden en diverse toeristische winkeltjes. 

Meer informatie
Wilt u meer informatie over het binnenland van Le Marche? Bekijk onze fotogalerij of bezoek een van de volgende websites:
Italië.nl (over Le Marche)
Vakantiemarche.eu
Startpagina (Le Marche)