Appartement in de Marche Bed & Breakfast in de Marche Italië

Stranden in Le Marche


SenigalliaAppartement in de Marche aan zee

Senigallia heeft 2 lange boulevards met lange zandstranden. Er zijn zowel vrije stranden als stranden waar ligbedden en een parasol gehuurd kunnen worden. Senigallia heeft de afgelopen jaren vele prijzen gewonnen als meest gecultiveerde boulevard en schoonste strand van de adriatische zee.

De stranden zijn over het algemeen zeer geschikt voor kinderen vanwege het feit dat ze zeer geleidelijk aflopen in zee. Daarnaast zijn er veel speel- en sport plekken aanwezig op de stranden waar kinderen kunnen spelen of kunnen tenissen en volleyballen. Hoewel er buiten Senigallia ook veel kiezelstranden zijn, bestaan de stranden van Senigallia voornamelijk uit zand. Langs de kilmometers lange boulevard wemelt het van de ristorantes en tavernes waar traditionele pasta's gegeten kunnen worden. Ook 's avonds is de boulevard zeker een aanrader voor een kleine wandeling en het eten van een ijsje of drinken van een cocktail.

 .

Marotta

Marotta is een leuk vissersplaatsje ten noorden van Senigallia. Ook in Marotta zijn verschillende ristorantes en tavernes aan zee te vinden waar elke dag verse vis geserveerd wordt. In Marotta zijn vooral kiezelstranden.
 

Pesaro

Pesaro Heeft tevens lange stranden. Leuk aan Pesaro is dat het historisch centrum aansluit op de boulevard. Een bezoek aan de eeuwen oude stad is dus goed te combineren met een duik in zee. Noemenswaardig is het nationale park ten noorden van de stad, een prachtig gebied voor wandelingen of fietstochten. Er zijn zelfs wandelroutes die u naar een aantal afgelegen stranden leiden. De baaien van Pesaro liggen verscholen tegen steilen rotswanden. Pesaro en het omringende nationale park ligt op 35 km afstand vanaf Casa Onda.
 

Conero Sirolo in de Marche

De stranden van Monte Conero: Porto Novo, Le due Sorelle, Sirolo, Numana...
Ongetwijfeld het mooiste gebied wat de regio Marche op strandgebied te bieden heeft.

De schitterende kliffen van het schiereiland Conero vormen de enige natuurlijke onderbreking van de verder uit zandstrand bestaande kust van Le Marche. Het gebied is makkelijk met de auto bereikbaar. Vanaf Casa Onda is het 45 minuten rijden.

Het pareltje van dit gebied is misschien wel Spiaggia Urbani. Dit is een kleine baai met enkele visrestaurantjes onder het hoger gelegen dorpje sirolo. Het is een prachtig en tevens gezellige plek. Door de beschutte ligging kan hier vanaf april al op het strand gelegen worden. Dit strand is tevens een vertrekpunt voor vele prachtige wandelingen.Conero in de Marche

Het gebied staat verder bekend om zijn mooie landschap, (men kan er heerlijk wandelen), zijn goede wijnen en de schilderachtige badplaatsjes. Naast het eerder genoemde Sirolo, heeft ook Numana een prachtig strand. Vanaf hier zet de kust met zandstranden zich verder voort.


Vanaf Numana vertrekt er dagelijks een boot naar 'Le due Sorelle' (vertaald: De twee zusters).

Le due Sorelle zijn twee rotsblokken in zee waar aan een baai is gelegen. Deze baai is alleen bereikbaar per boot. Het water is kraakhelder en de natuur overweldigend. Tevens een absolute aanrader!


Meer informatie
Wilt u meer informatie over stranden in Le Marche? Bekijk onze fotogalerij of bezoek een van de volgende websites:
Italië.nl (over Le Marche)
Vakantiemarche.eu
Startpagina (Le Marche)