Appartement in de Marche Bed & Breakfast in de Marche Italië

Vakantie in de Marche

Vakantie in de Marken
kaart Marche Itali�
 

Vakantie in de Marche: 'Italië in 1 regio' 

Vakantie in de Marche... Een van de mooiste regio's van Italië. Door sommige beschreven als Italië in één regio. De Marche (ook wel 'Le Marche' of 'de Marken' genoemd) is een een regio in het midden van Italië, gelegen aan de Adriatische zee. De Marche grenst in het noorden aan Emilia-Romagna, in het westen aan Toscane en Umbrië en in het zuid(oosten) aan de regio's Abruzzen en Lazio.

Steden in de Marche
Zoals gezegd wordt de Marche omschreven als Italië in één regio. Niets is minder waar. In de Marche vindt u kleine pittoreske dorpjes. Er zijn tevens heel wat steden met een prachtig historisch centrum. 

Stranden van de Marche
De Marche is een mediteraanse streek aan de Adriatische zee. Het strand bestaat voornamelijk uit zandstranden en is op heel veel plaatsen gecultiveerd met boulevards, restaurantjes en strandtenten. In het midden van de Marche worden de zandstranden doorbroken door de 'Monte Conero'. Een beschermd gebied waar uitlopers van de Appenijnen de kustlijn van de Marche doorbreken. Er zijn prachtige baaien die de parels van de Marche worden genoemd. 

Binnenland van de Marche
Het binnenland van de Marche is bergachtig. Het gebied leent zich perfect voor het maken van prachtige wandelingen. Een van de meest toeristische trekpleister van de Marche zijn de grotten van Frasassi. Dagelijks worden er meerdere rondleidingen gegeven door een van de grootste grotten van heel Europa. 


Informatie over de Marche

Wilt u meer informatie over de Marche? Klik op een van de onderstaande links:

Steden in Le Marche     Stranden in Le Marche     Binnenland van Le Marche
Steden Stranden Binnenland